Att hitta på

Vad kan man hitta på under den långa tid som väntar oss framöver innan det är dags för vårrustning igen?

Jo, det finns ju massor av saker man kan göra om man har en dator. Förmodligen så är det en mängd saker man tänkt sig att skaffa till nästa säsong. Då gör man upp en lista med alla grejer man tänkt sig att införskaffa, stora som små, dyra som billiga. Börjar med den första grejen att söka olika alternativ på ställen att köpa den på. Sitter man en stund och letar så ser man vad olika priser det kan vara. Det är ofta som man kan hitta saker på andra ställen än på båttillbehörsfirmor, t.ex. byggvaruhandel, järnaffärer, bilaffärer, husvagnsfirmor, fritidsvaruhus m.m. När det gäller lite dyrare saker kan det löna sig att kolla noga på olika tillbehörsfirmor då det kan skilja mycket i pris. Ett bra tips är också att inte handla för tidigt då våren ofta kommer med bra mässpriser. En viktig sak är också att kolla olika tester av produkter innan man köper dyrare grejer, t.ex. elförbrukning vid elgrejer.

battillbehor.jpg

Så kan man också planera rutter för nästa säsong, det är en rolig sysselsättning. Har man tänkt sig att färdas långt nästa sommar så har nätet mycket att erbjuda av sevärdheter, både stora och små. Man kan söka på respektive län, kommun man passerar och få många bra tips. Även privata hemsidor gjorda av båtfolk är mycket givande. Sök t.ex. via Google på olika platser, hamnar, öar m.m. det kan vara mycket givande. Så lägger man upp en rutt på sjökortet i kartprogramet efter platser man vill besöka. Det är en fin hjälp när sommaren kommer. Har man inget kartprogram på datorn kan man kostnadsfritt ladda ner SeaClear "här"

seaclear.jpg

En annan sysselsättning som är mycket givande i vintermörkret är att läsa böcker som handlar om segling. Själv är jag med i Nautiska Bokklubben vilket jag kan rekommendera. Där finns något som heter månadens bok som då är prissänkt och alltid har med båtliv att göra. Vill man så kan man avbeställa månadens bok om den inte verkar vara intressant. Nu är ju böcker ganska dyrt så alternativet att låna på bibliotek tycker jag är suveränt bra. Här hos oss kan man gå in på deras hemsida och söka efter böcker man vill låna. Man kan söka på bokens titel, författare eller på ett specifikt ord t.ex. ensamsegling. När man fått fram olika förslag så kan man reservera boken och få den levererad på sitt eget bibliotek hemma där man bor. När den väl anlänt får man ett sms att den kommit för avhämtning. Även när lånetiden är på väg att gå ut får man ett sms.

gc.jpg

 

Tillbaka till START

ketchdisa.se

 

SENASTE BLOGG:
24 mars

Äntligen.....


VÄDER BORKA


SMHI Borka

"Klicka på loggan"


KUSTVÄDER:  
Många stationer

"Klicka på loggan"


Skipper himself......
Vem är han klicka "här"


Navigare necesse est


Solnedgång Öregrundsgrepen.
Foto: Skipper

Klicka på bilden för större bild


 

Havet är en vacker vy
här kan man se morgonen gry

Även kan man se solen gå ner
och annat väder man också ser

Vi somnar djupt bredvid varann
lyckliga att vi äntligen fann
Ett hem med utsikt så briljant
det är vår stora diamant.....

Att segla är nödvändigt…

 


 
Hälsingland
Klicka på bilden för större bild


Borkas skärgård

Klicka på bilden för större bild


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gör din egen gratis hemsida