Dags för.....

Dags för sista uppdateringen från semesterresan.

Då är Disa hemma vid sin båtplats i Borka Brygga och vi är nu hemma i lägenheten i Delsbo efter 34 dygn i sträck i båten. Av dessa 34 dygn var vi på resa 32 och första och sista dygnet vid vår båtplats. 


Disa i hemmahamn igen

Vi vill tacka för all den fina respons vi fått av alla som följt oss här och på sociala medier. Det har varit kul med alla trevliga kommentarer.

Hur var dom sista dagarna för oss? Jo, lika bra som alla dom övriga. Efter Öregrund tog vi "skutten" över Öregrundsgrepen och Gävlebukten en resa på cirka 8 timmar i behaglig sjögång. Vi anlände till Granskär där en god middag bestående av aborrfilé och romsås med kantarellstuvning. Som förrätt två sorters sill med färsk potatis. Det var ljuvligt gott.


Aborrfile med romsås och stuvade kantareller bredvid

Efter Granskär seglade vi i sydliga vindar till Axmar där vi lade till för natten. Skön promenad med Sigge i det härliga vädret. 


Natthamn i Axmar

Kvällen blev helt magisk liksom många, många andra kvällar innan.


En ljuvlig kväll i Axmar

Dagen därpå gick färden vidare till Skärså där vi ville prova systrarna Söderströms mat på restaurang Albertina. Fisk såklart och det smakade mycket gott.


Skärgårdstallrik på Albertina i Skärså

Efter åter en lugn natt i Skärså vaknade vi till lite mer vind. Vi gick från Skärså vid 7-tiden för den sista överfarten till vår skärgård. Det blev en aningen guppig överfart då sjö från öppet hav i sydost låg på. Väl framme vid vår hemmahamn Borka Brygga fick vi uppleva kraftiga vindar och regnskurar, det första på mycket länge. Kan ej minnas en lika bra semester vad beträffar vädret. Soligt, lagom varmt och svaga vindar. Tajmingen var ju bra när vi kom hem innan regnet. Vi låg kvar ett dygn till Disa och när vi skulle åka hem med bilen blåste det kraftigt och regnskurarna avlöste varandra även temperaturen betydligt svalare.

Allt har fungerat mycket bra med Disa och vi har nu summerat en underbar tid med härligt väder, många minnen och kära möten av barn och barnbarn. Vi är sååå nöjda. Vad mer kan man begära!

Tack för oss på ett tag och ha en fortsatt bra sommar och fin höst.....

/SKIPPER


Disa hemma igen.....

24 aug 2020

ketchdisa.se

 

SENASTE BLOGG:
24 mars

Äntligen.....


VÄDER BORKA


SMHI Borka

"Klicka på loggan"


KUSTVÄDER:  
Många stationer

"Klicka på loggan"


Skipper himself......
Vem är han klicka "här"


Navigare necesse est


Solnedgång Öregrundsgrepen.
Foto: Skipper

Klicka på bilden för större bild


 

Havet är en vacker vy
här kan man se morgonen gry

Även kan man se solen gå ner
och annat väder man också ser

Vi somnar djupt bredvid varann
lyckliga att vi äntligen fann
Ett hem med utsikt så briljant
det är vår stora diamant.....

Att segla är nödvändigt…

 


 
Hälsingland
Klicka på bilden för större bild


Borkas skärgård

Klicka på bilden för större bild


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gör din egen gratis hemsida